SBL: Nový ročník so siedmimi klubmi, Komárno nepodalo prihlášku

21.08.2020 Komárno

Komárno 21. augusta (TASR) - Nový ročník Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) bude mať napokon iba sedem účastníkov. V najvyššej súťaži mužov sa nepredstaví z dôvodu finančných problémov tradičný zástupca MBK Rieker COM-Therm Komárno.

Zlé indície prichádzali z juhu Slovenska už niekoľko týždňov. Primárnym dôvodom k neúčasti boli pretrvávajúce finančné problémy. Nemenej dôležitým faktorom bolo, že vedenie nedokázalo adekvátne naplniť rozpočet tak, aby sa prihlásilo do ligy a bolo v nej plnohodnotným účastníkom. Najmä predchádzajúci ročník bol pre Komárno zaťažkávajúcou skúškou, početné rošády prišli na všetkých úrovniach. Na lavičke sa vystriedali až traja tréneri, celkovo odišlo z rôznych dôvodov až desať hráčov a zmena nastala aj na poste športového manažéra.

Slovenská basketbalová liga tak prichádza o jeden z najúspešnejších klubov uplynulej dekády. Komárno sa dostalo do najvyššej súťaže v sezóne 1999/2000, no až v roku 2012 prišiel zásadný zlom. Skupina okolo generálneho manažéra Jozefa Paulika našla vtedy správny a dlhodobý recept na to, aby vyskladala úspešné mužstvo. V najbližších šiestich rokoch získali "obuvníci" celkovo 10 medailí. Medzi najvýraznejšie úspechy Komárna možno zaradiť triumf v Slovenskom pohári (2013), titul majstra Slovenska (2015) a víťazstvo v nadnárodnom Alpsko-jadranskom pohári (2017). Okrem toho získalo štyrikrát ligové striebro (2012, 2013, 2016, 2017), jeden bronz (2018) a dvakrát si zahralo vo finále Slovenského pohára (2012, 2015). Slovenský basketbal okrem toho reprezentovali aj v Európskom pohári FIBA (FIBA Europe Cup).

Mestská športová hala na juhu Slovenska však nebude zívať prázdnotou, "obuvníci" sa plánujú prihlásiť do prvej ligy a v čo najkratšom možnom čase sa vrátiť medzi elitu.
 

Vyberte región

mark